Mine mål for et nytt år

Ettersom jeg fant ut at jeg vil starte livet mitt, og derfor året mitt på nytt, gjør jeg det alle andre gjør i desember og januar: jeg forbereder meg på et nytt år – og ny meg. Dette året blir jo et kort år; da det bare varer i ett halvt år, men med det «dårlige» året jeg hadde i fjor, altså det siste halvåret (og forøvrig flere av de siste årene), så gjør det meg ingenting at dette halvåret forhåpentligvis skal bli livs-endrende for meg. Resten av 2019 skal jeg derfor bruke tiden min til å forberede meg på 2020. Dette året skal virkelig blir stort for meg – håper jeg.

Dette er mine mål

  1. Si mere nei. Jeg er virkelig et ekte «ja-menneske», og sier derfor alltid ja til å være med på alt – absolutt alt. Jeg gjør derfor alltid det jeg skal når jeg skal, slik at jeg kan gjøre det jeg vil når jeg vil. Nå skal jeg bare bli flinkere til å kjenne etter på følelsen av 1: er dette noe jeg virkelig har lyst til å være med på? 2: Er dette noe som vil være med på å ta meg nærmere det livet jeg ønsker å lage for meg selv? Hvis svaret er nei, da vet jeg hva jeg ikke skal være med på..
  2. Bruke tiden min på dem som bruker tiden sin på meg. Jeg har i de siste tre innleggene mine på Instagram (@evydorthea) skrevet om tankene mine rundt det å kutte ut mennesker fra livet mitt som jeg ikke har plass til lengre. Det er en kjempe deilig følelse! Nå får jeg mere tid til dem som fortjener min oppmerksomhet, også kan alle andre holde på med sitt.
  3. Ansette meg selv. Jeg skal jobbe med meg selv, og jeg skal bli ordentlig kjent med meg selv. Hva liker jeg? Hva liker jeg ikke? Hvem liker jeg? Hvem liker jeg ikke? Hva vil jeg bli flinkere til? Hva vil jeg lære meg? Osv.
  4. Kosthold: Jeg har alltid spist akkurat det jeg vil, akkurat når jeg vil. Jeg har aldri vært direkte «usunn», men jeg vil prøve å spise mere mat som gir riktig næring til kroppen, også kan jeg heller spise litt annet ved spesielle anledninger.
  5.  Prosjekter og aktiviteter: Jeg har lyst til å ha noe å holde på med som fanger interessen min. Gjerne flere ting på en gang, men allikevel ting som jeg kan gjøre i mitt eget tempo. Hva disse prosjektene måtte være er usikkert, men det  blir en måte å lage «fritidsaktiviteter og hobbyer for voksne (meg)» og noe jeg kan fylle tiden min med som gir meg glede. Da jeg var barn var jeg veldig aktiv i alle mulige fritidsaktiviteter, og jeg hadde stort sett noe hver eneste ukedag. Jeg har for eksempel spilt fiolin i 10år og piano i 17år. 
  6. Investere i meg selv: Jeg vil gi meg selv litt mere pusterom i hver dagen. Kanskje gå en tur, eller sette meg ned å lese en bok. Lukke øynene å tenke litt over hva som skjer rundt meg og føle litt på tankene rundt «dette-er-nå». Mine dager starter i det jeg står opp av sengen, og det er sjeldent jeg har tid til å sette meg ned noe mere enn akkurat når jeg spiser. Akkurat som med biler som jevnlig skal på sjekk hos verksted og EU-kontroll etter X antall kilometer, skal jeg også sende meg selv på en liten «service» i ny og ne. -det syns jeg du også skal..!
  7.  Utforske mere: På alle mulige punkter; livet, verden, mat, internett, sosiale medier, religion.. Jeg gleder meg!
  8.  Ikke ta i mot «råd» fra alle andre: Jeg har alltid hatt personer rundt meg som vet mere, vet bedre, vet best. Gjør mere, gjør bedre, gjør mest. Dersom jeg ikke spør dem om råd, skal jeg takke, og nei-takke til de rådene som alltid blir kastet i fanget mitt. Dersom du ikke har gjort noe som jeg ser opp til, som motiverer meg, som interesserer meg eller fanger min interesse, da vil jeg heller snakke med deg om noe annet.
  9.  Dreamer – doer: Jeg er er drømmer. Jeg drømmer stort og jeg tenker stort. Jeg er flink til å dyppe tærne i nye tanker, men jeg gjør ikke noe mere. Nå vil jeg svømme i dem, jeg skal bli en skikkelig «doer». 
  10. Å leve, ikke bare overleve: Jeg trenger et liv som gjør meg lykkelig. Et liv som jeg gleder meg til, og som jeg kan glede meg over. Det er mange ting jeg har lyst til å gjøre, lyst til å lære, lyst til å høre og lyst til å se. Det er akkurat det jeg skal gjøre.
Hvordan ligger du an med målene du satte deg ved nyttår? 

Legg igjen en kommentar